Hey Peeps :) Welcome To Fatin Izzati's Blog. I hope my dreams come true ! | Don't forget to Follow me ok ^_^ >> TQ ♥~ILYSM~♥ +Follow | Dashboard

"Bila dalam dirimu ada rasa nak berubah ke arah kebaikan, maka teruskanlah niatmu itu tanpa lagi memikirkan apa masyarakat sekeliling akan kata tentang perubahan kamu.. Jika kamu terus fikirkan apa org akan kata padamu, ketahuilah bahawa syaitan sedang usaha memerangkap dirimu.. Dan sebaik-baik perubahan adalah demi Allah dan Islam.. Org-org beriman akan dengar dan taat bila mendengar hukum Allah.."



♥Tinggalkan Jejak Anda♥

Oh Belog >>> ENTRI PANAS!!! Blog2 mereka~~

Jom join bisnes saya :)

Nuffnang Ads

Saturday, December 22, 2012

Semester 6 Year 3 :)



Assalammualaikum pembuka bicara :)

wah sudah bersawang blog aku ni.. hampir sebulan aku xsempat nak update blog.. sebabnye aku baru je abez praktikal sem5 semigu lalu selama sebulan 2migu di Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh n skrg aku da masuk sem6.. waktu mencemburi aku,, migu 1st klas da berlalu..

hmm,,malam ni sangat dingin.. bukan dingin dsbbkan ada hati yg busuk cuba menyeksa diri aku..
cuma dingin dsbbkn hujan renyai turun menyimbah bumi pd waktu tgh malam..
malam ni aku akan beradu di atas katil dgn ditemani mimpi yg sgt indah.. sgt puitis bahasa aku..haha
malam kian larut,, selarut mata aku yg sedang tenggelam dalam keterangan cahaya terhasil dari LCD laptopku..



untuk semester6 ni aku jadi xpunya masa untuk bersuka ria.. alahai,, susah juga jadi final semester student ni kan.. assignment mesti byk gila yg perlu diselesaikan.. mesti nanti sgt stress.. minggu final exam + LJM (Lembaga Jururawat Malaysia) akan bersatu padu bersama encik stress mengulang kaji pelajaran!! encik stress akan sentiasa menemani aku walau ke mana pun aku pergi..
bersyukur dengan result semester5..  alhamdulillah pointer & CGPA pon naik.. :D
"Every successful person has a painful story, every painful story has a successful ending.. Accept the pain and get ready to success.."



FOCUS!!! FOCUS!!! FOCUS!!! focus apa? Focus Point? Kejadah Focus Point itu wujud di entry aku? "Cik Fatin, anda sedang kehilangan fokus! jadi tetapkan titik persilangan ada pada titik utama ya." Baiklah, saya faham. Mata sudah pedih melayan laptop kesayangan .
~Last semester to be a nurse.. In Shaa Allah..

Friday, November 30, 2012

Rm20segera







PROMOSI!!!
Khas buat pelajar. Suri rumah.. Dan kpd mereka yang suka berfacebook..JANGAN LEPASKAN PELUANG….
JOM CARI WANG SAKU…..
Modal kecil…kerja pun senang..rm20/person…janj
i masyukk dan tak pening kepala,tak buang masa….
JOIN>>BYR YURAN.SEKALI SAHAJA(RM20)>>DAPAT LINK DARI ADMIN(KHAS link ANDA)>>PROMOTE LINK TERSEBUT DI facebook ANDA>>LIHAT LAH HASILNYA.SETIAP ORG YG JOIN MELALUI ANDA , RM20 TERUS MASUK KE AKAUN BANK ANDA.LAGI RAMAI ORG JOIN,BNYK LAH ANDA DAPAT
PERINGATAN!
(Program ini bukan MLM,Jual barang, skim pelaburan,sistem reverse 2up atau sistem pyramid.malah 100% keuntungan milik anda)



semudah 1..2..3.....
1. Untuk ke laman utama dan daftar PERCUMA sila klik
http://www.rm20segera.com/?r=missfia
tip mendaftar
(utk buat username,1 perkataan sahaja,jgn ada jarak.cth (aiman 12)salah (aiman12)betul
2.selepas daftar.log in semula utk aktifkan keahlian anda dan info PM inbox @ sms saya Fatin Izzati : https://www.facebook.com/fatin.izzati65?ref=tn_tnmn 
@ 0176836965 








1- kami tidak menerima bonus....
2- income kami hanya dapat bila ade yg setuju untuk menyertai....
3- tiada terima keuntungan dari hasil orang bawah....

kami hanya dapat hasil dari usaha sendiri...
tak keje tak dapat hasil... keje insyaallah ade hasil...
memang banyak jenis perniagaan internet...
yang kami buat ni bukan jenis pelaburan... ianya jenis reseller..

yang maknanya kita beli dan kita jual.

.. keuntungan100%

harap awk dapat mengerti....dan jika terbuka untuk buat perniagaan sila kaji dulu sebelum buat keputusan...

pilih la yang tidak makan hasil orang atas atau bawah...
pilih la yang tidak goyang kaki yang tak buat keje $$$$ dapat
pilih la yang halal terutamanya..

selamat menambah ilmu...
MODAL HANYA RM20 SAHAJA...SEKALI SEUMUR HIDUP DAPATKAN RM100-RM500 SEMINGGU~~MODAL RM20 SAHAJA ~~BUKAN MLM~~100% KOMISYEN MAHU RM20 BERTUBI-TUBI MASUK KE AKAUN BANK ANDA ?? PROGRAM TERPANTAS DAN PALING CEPAT DAPAT UNTUNG!! MUDAH & LUMAYAN SEKALI!! INBOX SAYA JIKA MINAT.. ATAU DAFTAR TERUS IKUT STEP YG DI SYORKAN..



JGN RISAU, PROGRAM RM20SEGERA ADALAH HALAL kerana ia adalah Internet Referral Program

Semak Islam Today, pernyataan oleh Fatwa Department Research Committee - dipengerusikan oleh Sheikh `Abd al-Wahhâb al-Turayrî..

SILA SEMAK DI SINI: http://en.islamtoday.net/node/779



kita tag org untuk promote/iklan weblink kita... sekiranya ade yg mau join dorang akan daftar pada web kita... kene selalu cek web untuk follow up.... orang yg mendaftar bawah link kita maknenya dorang nak buat bisness ni... then bila dorang dah bank in kat akaun awak... awak kene aktifkan dan guide member awak tu...

We CaN SucceeD --- Sikit2 Lame2 jaDi GuNung

Org yg GAGAL adalah org yg berfikiran NEGATIF apabila melihat kejayaan org lain. Timbul perasaan TIDAK PERCAYA, TIPU dan sebagainya.. Sedangkan dia sendiri menyaksikan kebenarannya apabila melihat begitu ramai org yg nak join dan telahpun menyertai program ini.. utk org yg mcm tu, saya hanya katakan dlm hati.. 'SAYA X RUGI PON, SBB MASIH RAMAI YG NAK JOIN..

Friday, October 26, 2012

Salam Aidiladha.. :)



    

Assalamualaikum...
Selamat malam kekawan.. 
dah penat beraya,,, berehatlah pulak ya...
at home... bercuti utk beberapa hari.. :)


Wahai orang-orang yang beriman. Bertaqwalah kepada Allah dan carilah jalan untuk mendekatkan diri kepadaNya dan berjuanglah di jalanNya agar kamu beruntung". (Al Maidah, 35)

Penghayatan dari bumi Palestin dan Syria. Marilah kita hayati hakikat PENGORBANAN & erti HIDUP BERMANFAAT kepada orang lain.

Selamat Hari Raya Aidil Adha diucapkan kepada semua..Maaf zahir dan batin. =)



|BM|
Inilah kisah merah berdarah yang mewarnai hari-hari dibumi Syam. Syiah! sesungguhnya darah-darah yang mengalir dan cebisan-cebisan daging yang berguguran ini akan dibayar dengan setimpalnya. Ya...Allah percepatkanlah pejuang kami ke arah janji kemenangan-Mu.

|INDONESIA|
Ini adalah dari apa yang terjadi di Syria, apa yang terjadi pada anak-anak Sunni di Syria.
Pembalasan akan datang, Syiah! Dan ketika saatnya tiba nanti, Iran/Rusia tidak akan menyelamatkanmu!







Tuesday, October 23, 2012

OSCE Sem 5 Julai 2010




Selamat hari selasa chinta :)
emmmm,, mood hari raya haji tba2 dtg... lusa ni balek rumah... yeppy.. :)
tp xsyoknye xdpt la nk study sgt bile balek rumah..
mesti kna byk tolong makkk punye...
kalo x tolong t mak ckp ape pulak...hmmm

pertama sekali rase syukur sgt bila OSCE da lepas.. rase kurang sikit beban ni...
skrg hnya fokus utk FINAL n praktikal slama sebulan setengah di Hospital Raja Permaisuri Bainun,Ipoh..
owh,, sgt memenatkan ble praktikal ni..
Aku lebih suka mase kuliah dari praktikal..
memikirkan kna abez cross lagi... kerenah staff2 kat wad... kalo dorang okey xpe la jugak...
berat sgt bila da jd senior ni.. macam2 kna tau..keje pon byk la..

Okey utk OSCE Sem 5 ni prosedur yg masuk antaranya :
(1) Health Education for Bladder Contenence Training
(2) Vision Icuity
(3) Dressing Tracheostomy
(4) Position Lumbar Puncture
(5) Insert Catheter Intermittent
(6) Advice for Discharge ( Schizophernia)
(7) GCS (Glascow Coma Scale)
(8) Triangular Bandage
(9) Pain & Paper (Calculate Drug)
(10) Pain & Paper (Calculate Regime for IV Drip)

~wish me luck for FINAL SEM 5 next week ;)



Saturday, August 25, 2012

Semigu di hari RAYA :)

╔══╗ ♫ ♪Suatu hari di hari raya♫ ♪
║██║ ♫ ♪Dua hari di hari raya♫ ♪
║(O)║ ♫ ♪Puasa sebulan sedaya upaya♫ ♪
╚══╝ ♫ ♪So....Selamat Hari Raya♫ ♪▄ █ ▄ █ ▄ ▄ █ ▄ █ ▄ █Min- - - - - - - - - - - -●Max




Assalammualaikum, salam semua :)
hmmm, minta maaf sebab xsempat nak update blog....
Diam tak diam dah masuk hari raye ke-8, pantas kan masa sekarang ni..
di kesempatan ni aku nk ucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN kpd sume para pembaca.. :)
Minta maaf kalo sepnjg perkenalan kt dlm blog ni ade yg mengguriskn hati..
Macam mana hari raya anda? ...Bagus...meriah...?
Raya tahun 2012 ni memang beraya sakan la aku,,
mane taknye dari raya pertama hingga raya ketujuh asik berjalan n beraya je..
cuma raya ke-3 je aku stay kat rumah..
Memang hebat la baraan aku tahun ni.. sampai ade tragedis yg membuatkan aku T.R.A.U.M.A nak naek kete...
nak tau pe? okey jap lagi ade gmbr yg menceritakan kejadian yg telah berlaku kat aku..




GAMBAR2 SEPANJANG RAYA 2012 :)


Raya Pertama :

~pagi raya selepas solat subuh terus balek kampung rumah embah dan opah..
petang g rumah sedara emak kat Parit 9..
malam pakcik&makcik belah mak datang rumah..

family tercinta


  opah & adik-beradik abah

sebahagian adik2 sepupu belah mak


Raya Kedua :

~beraya rumah makcik di Kuala Selangor dan rumah sedara abah di Tg. Karang..

abang kepada arwah atuk


Raya Ketiga :

~duduk rumah melayan tetamu datang beraya di rumah..

Raya Keempat :

~Plan utk raya keempat baraan bersama kawan2 skola SAMTAJ @ mygegurlz ..

sebelum g baraan, kete yg aku drive hampir masuk parit kat simpang Taman Bedena Jaya..
sbbnye mase aku reverse kete mane la nk prasan ade lubang dan lopak.. 
aku cuma tgk ade kenderaan x kat blkg.. 
mane la nak nmpk lopak yg besar tu..
da la dalam giler lubangnye,, sampai aku masuk gear nak jalankan kete pon xpas.. 
sbbnye hmpir separuh kete aku da masuk dlm lopak tu.. 
da la kawan yg dok sebelah aku tu badannye dua kali ganda badan aku,, 
memang silap haribulan kete aku da bole masuk dlm parit la..
prasan aku mase tu aku nth pasni aku akan mati ke atau still hidup lg..
aku dpt bygkn kete tu akan terbalik dan masuk dlm parit..
dan aku akan fikir camne aku nak kua dlm kete tu kalo kete tu da masuk dlm parit.. 
aku ni bukan pndai berenang pon..
akhir skali ade jiran2 kat ctu tolong aku,,
dia ckp kamu kua dari pintu perlahan2.. mujur kawan aku yg gendut tu dpt jugak kua dlm kete akhirnye..
last skali kete selamat ditarik keluar.. 
mujur xde pape kerosakan.. n yg penting abah dan emak xmarah.. :)
alhamdulillah Allah masih panjangkan umur aku..
pasni bila jupa lopak ke lubang memang aku lebih berhati2 la..


 mereka 

makan2 kat mah tiah :)


Raya Kelima :

~g rumah baru makngah kat Jenjarom, Banting, Selangor + BBQ + makan2 ..
pakai baju dari si dia bg :) TQ

maen bunga api n mercun with cousin :)

belajar maen piano n guitar ngn sepupu..
ade bakat x? hehe

with my parents


Raya Keenam :

~baraan rumah cikgu2 SAMTAJ.. xsangka dpt join ngn dak2 area KL jugak.. :)

kami 

bersama parents dira :)

di rumah cikgu Yahya Bayak :)


ni rumah cikgu Habli yg mengajar kami subjek Kemahiran Hidup :)

rumah cikgu laen xsempat nak amek..
Terima kasih cikgu mendidik dan mengajar kami sehingga kami menjadi orang yg berguna sehingga sekarang.. :)


Raya Ketujuh :

~baraan ngn kawan2 skola rendah... yg xbestnye pompuan 3 org je yg dpt join.. :(
mereka ni kawan2 SRA Ehyaul Fallah..
zaman skola dulu,, sekolah kebangsaan peraturan ketat,
jadi masing2 wat perangai dekat sekolah agama..hehe
tapi aku xde la wat hal cgt..hehe
anak ustazah nak wat hal,, memang kna aim la jawabnye..
xpasal2 kna pukul ngn mak awal2..hihi
kami kelas HIDAYAH dari tahun 1999-2004
Alhamdulillah tercapai jugak hasrat utk baraan raya bersama kwn2 skola rendah yg terlalu xb'temu..
mujur ade penghubung antara kami iaitu FACEBOOK :)
semoga persahabatan ini kekal hingga kahir hayat.. aminn~





akhirnya abez jugak story aku tentang raya.. 
tq sudi membaca entry ni..
 hope enjoy with this entry :)
semigu aku beraya sakan,,
now kembali fokus menjadi student..
bye2 musim raya,, hye buku :)





Friday, August 17, 2012

DOA AKHIR RAMADHAN



Ya Allah, Ramadhan akan berakhir dan akan meninggalkan kami,oleh itu berilah masa kpd kami utk terus beramal spt dlm bulan ramadhan.Kami bersyukur kerana diberi hidayah dan petunjuk utk mentaati-Mu dgn ikhlas hati kami dan beribadat kpd-Mu mengharapkan keampunan dan keredhaan-Mu. Ya Allah, kami mohon kpd-Mu semoga dipanjangkan umur kami lagi utk bertemu dgn bulan ramadhan ditahun hadapan supaya dapat kami mengabdikan kpd-Mu. Ya Allah, sekiranya kami tidak sempat bertemu dgn bulan ramadhan lagi,maka Engkau ampunkan dosa kami dan masukkan kami kedalam syurga-Mu. Ya Allah, kami berharap dgn berakhirnya bulan ramadhan yg mulia ini,segala amalan kami Engkau terima dan segala doa kami Engkau makbulkan,Aamiin...

Saturday, August 11, 2012

Amalan pada malam Lailatul Qadar



1)Banyakkan solat sunat spt solat tahajjud,hajat,taubat,witir,terawih
2)Baca quran
3)Istiqhfar
4)Selawat
5)Doa
"Ya Allah,engkaulah yg Maha Pengampun dan Maha Mulia,suka kpd keampunan,maka ampunkanlah dosa saya dan ibu bapa saya.. Aamiin,, termalah hajat dan permintaan saya..



>>semoga kita sama2 menemui malam indah itu

Saturday, July 28, 2012

Apa yang saya faham tentang CINTA?


Bercakap pasal cinta, Apa yang saya faham tentang CINTA? Cinta adalah satu amanah yang mesti dipenuhi apabila kita telah melafazkannya. Apabila saya melafazkan, Saya mencintai kamu dan ingin bernikah dengan kamu, ia bermakna lafaz cinta itu adalah satu amanah yang mesti dipenuhi. Islam menyediakan ruang pernikahan sebagai sebuah apresiasi cinta, amanah cinta melalui pernikahan adalah kita sebagai suami bersaksi untuk setia menjadi ketua keluarga untuk membimbing isteri dan anak-anak ke arah keredhaan Allah. Ingatlah, setiap lafaz cinta bukan MAIN-MAIN , ia melibatkan seluruh kehidupan anda. kerana cinta itu AMAT BERMAKNA. Berani bercinta, berani bernikah. Berani bercinta, berani mempersiap diri menjadi pasangan suami dan isteri. Berani bercinta, berani memikul tanggungjawab sebagai pelengkap antara satu sama lain.



Thursday, July 26, 2012

Apa kelebihan kurma?

- Kurma mudah dicerna, jadi ia boleh digunakan untuk membekalkan tenaga segera. - Kurma jika direbus dengan susu, boleh dijadikan minuman yang berkhasiat yang kaya dengan pelbagai nutrisi. Kandungan nicotinic menjadikan elok untuk mengubati gangguan usus. - Pengambilan kurma secara kerap didapati membantu pembiakan bakteria baik di dalam usus. - Kurma juga berkesan untuk mereka dengan masalah sembelit. - Kurma berkesan untuk menghilangkan kesan mabuk arak. - Kajian juga menunjukkan kurma yang direndam semalaman dan dihancurkan baik untuk mereka yang ada masalah di hati. - Kurma juga dilihatkan sebagai tonik yang meningkatkan stamina seksual dan juga membantu mereka yang mandul. - Kurma juga didapati berkesan mencegah kanser perut. - Kurma juga membantu menurunkan kolestrol dan tekanan darah. - Pengambilan kurma juga mencegah masalah neurologikal. - Kurma juga dikatakan meningkatkan imunisasi badan. - Kurma memiliki protein yang tinggi jika dibandingkan dengan buah-buah yang lain. Ia ada 23 jenis asid amino. - Kurma kaya dengan asid glutamic. Asid glutamic penting untuk neurotransmitter yang mana mencetus kepelbagaian tindakbalas metabolik menjadikannya sangat sesuai untuk kebanyakan atlet.

Tuesday, July 3, 2012

11 GOLONGAN AHLI NERAKA



Firman Allah swt dalam surah al-Naba ayat 18:-

"Iaitu hari (yang pada waktu itu) ditiup sangkakala lalu kamu datang berkelompok-kelompok."
...
Adalah diriwayatkan bahawa ayat yang tersebut diatas pernah ditanyakan oleh Saidina Muaz bin Jabal, katanya, "Ya Rasulullah, apa maksudnya ayat ini?" Maka Rasulullah saw menangis sebelum menjawab soalan tersebut kerana inilah yang selalu dibimbangkan oleh baginda. Lalu baginda menjawab:

"Ya Muaz, umatku kelak apabila bangkit dari kubur akan menjadi 12 golongan. Sebanyak 11 golongan akan memasuki neraka dan hanya 1 golongan sahaja yang akan memasuki syurga. Adapun 11 golongan yang memasuki neraka adalah seperti berikut:-

1.Mereka yang tidak mempunyai kaki dan tangan.
> Ini adalah kerana mereka suka menyakiti hati jiran tetangga.

2.Mereka yang menyerupai babi. 
>Ini adalah balasan bagi orang yang suka melengah-lengahkan solat lima waktu.

3.Mereka yang perutnya besar seperti gunung dan dipenuhi dengan ular dan kala.
> Inilah balasan bagi mereka yang enggan mengeluarkan zakat.

4.Mereka yang keluar darah dari mulutnya. 
>Inilah balasan mereka yang berdusta.

5.Mereka yang berbau busuk seluruh badannya.
> Ini adalah balasan mereka yang mengaut keuntungan dalam jual beli atas penipuan.

6.Mereka yang dicincang-cincang pada tengkuk dan bahu. 
>Ini adalah balasan mereka yang menyaksikan maksiat atau perbuatan jahat.

7.Mereka yang keluar dengan tidak berlidah dan keluar nanah dan darah dari mulut. 
>Ini balasan mereka yang tidak mahu menyaksikan kebenaran.

8.Mereka yang keluar dalam keadaan terbalik iaitu kepala dibawah dan kakinya keatas. 
>Ini adalah balasan mereka yang berzina serta mati sebelum bertaubat.

9.Mereka yang berwajah hitam, bermata biru dan perutnya penuh api.
> Ini balasan mereka yang memakan harta anak yatim secara zalim.

10.Mereka yang kulitnya penuh kudis dan penyakit2 lain yang menjijikkan. 
>Ini adalah balasan mereka yang berani melawan kedua ibu bapanya.

11.Meraka yang buta matanya dan hatinya, giginya seperti tanduk, bibirnya berjuntai hingga keperut, dari perut dan pehanya keluar kotoran. 
>Ini adalah balasan mereka minum minuman keras.

Dan satu golongan yang masuk ke syurga ialah:

1.Mereka yang wajahnya bagaikan bulan purnama, berjalan di atas titian Mustaqim pantas seperti kilat. 
>Ini balasan orang yang beramal soleh dan menjauhi maksiat serta mendirikan solat lima waktu dan mati dalam keadaan bertaubat."

(Tajuk tazkirah petang td.. disampaikan oleh Puan Mas Suri Bt. Alaf Din)

Sunday, July 1, 2012

Semester 5 Year 3 :)

Assalammualaikum..
Hello July.. 
Hello bulan yg dalamnya ada Ramadhan.. :)
sihat semua..?
maaf kepada bloggers yg menugu entryku seterusnya.. 


alhamdulillah sampai jugak aku melangkahi masuk tahun 3 semester 5..
alhamdulillah syukur pointer sem4 pon meningkat dari sem3..  :)
graf pon naek..
dan yang paling penting sume kawan2 intake July 2010 lulus ngn cemerlang..
terima kasih lecturer2 dan kawan2 yg olwez beri tunjuk ajar dan family yg saloo bg support kat kakak..

now aku da masuk sem5,, semigu klas da berlalu utk sem5..
pre-test utk Nervous System & Musculoskeletal dan test Mental Health Nursing pon da lepas..
kurang sikit stress ni.. lepas ni test utk subjek pe pulak.. lebih baek prepare je..
lecturer n senior kata subjek2 utk sem5 ni tough2.. 
think positif,, insyaAllah kt yakin bole buat.. 
ye, aku harus kuat utk berjuang dalam menuntut ilmu di bumi Allah ni..


ni la subjek yg akan aku belajar utk sem 5 ni selama 6 bulan.. 
semoga dipermudahkan utk aku belajar dan memahami semuanya..

ni adalah takwim utk sem ini.. 
xsabar nak praktikal kat Hospital Bahagia..
mesti macam2 ragam patient kat sana + gila2 lg.. haha
yeppy,, cuti raya 2migu la.. suke2 :)

asalnya migu ni aku nak balek rumah tapi dsbbkan ade kwn xdpt nak belikan tiket terpaksa la aku xbalek..
insyaAllah mungkin cuti nuzul Quran kakak balek..
rindu family sgt2.. tapi migu ni jugak aku ade sedikit konflik.. :'(
aku sedih seseorg ckp camtu kat aku.. 
ape salah aku? aku nak buat baik pon salah.. dapat pahla lagi tu.. nak buat jahat lg la org mengata..

selama seminggu kat klas aku xpakai kad matrik.. memang risau la aku..
disiplin da la ketat kat ipoh ni berbanding kat teluk intan..
mujur semalam g hospital...
alhamdulillah jumpa jugak kad matrik aku yg hilang tu... rupa2nya tertinggal kat surau hospital.. 
kalo x abez RM50 duit aku melayang semata2 nak wat kad matrik baru..
xplan pon sbnrnya nak jupa budak UTP @ kwn skola menengah dulu.. :)
xpernah n xterfikir pon nak lepak ngn dia..
tp papepon thanks dpt jupa n belanja makan..
 follow mereka menuju Jusco,, sbb aku bukan tau pon jalan Ipoh ni..
 pertama kali aku berjaya bawak kete auto..hehe senang je rupenye.. 
xyah belajar ngn mak/abah kat rumah t..

That's all utk entry kali ni.. tugu entry ku yg seterusnya.. ;)





JODOH itu RAHSIA ALLAH ;')



♥ ♥ ♥ Jika RINDUKAN SESEORANG , PEJAMKANLAH MATA dan UCAPKANLAH :
 " Ya Allah Aku rindukannya keranaMu Ya Allah ,
 Jauhkanlah aku dari perkara yang membuatkan aku lupa kepadaMu . 
Aku semakin mengerti, ‘JARAK’ ini bukan untuk menghukumku..
tetapi ‘JARAK’ ini untuk MENJAGA aku dan dia.. 

✿~ Dengan ‘JARAK’ ini aku dan dia berjanji untuk BERUBAH menjadi yang lebih baik.. 
✿~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MEMPERBAIKI cinta kepada Ilahi.. 
✿~ Dengan jarak ini aku dan dia berjanji untuk MENCINTAI Pencipta kami lebih dari segalanya.. 
✿~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MENDALAMI Islam hingga ke akar umbi.. 
✿~ Dan Dengan JARAK ini jua aku dan dia yakin andai tiba saatnya nanti, aku dan dia akan LEBIH BERSEDIA untuk melayari semua ini dengan jalan yang diredhai..

 p/s : Terima kasih ya Allah kerana memberi PELUANG kepadaku melalui jalanMu ini..terima kasih kerana memberikan JARAK itu kepada aku dan dia..♥ ♥ ♥



Friday, June 22, 2012

~Kerana Lidah~




‎~♥~Kerana lidah manusia binasa diakhirat..Lidah adalah aset terbesar mudah dihumban ke neraka..Biarpun hanya sekadar satu perkataan..Allah itu Maha Kuasa..Allah Maha Perahsia..inikan pula kita yang sekadar hambaNya..~♥~ ~Kerana Lidah~ **Tersebarnya fitnah** **Sakitnya hati seorang saudara** **Terputusnya tali persaudaraan** **Terciptanya umpatan** **Terjadinya pembunuhan** **Terjadinya keaiban** ~Lidah aset paling berbahaya..Sesungguhnya Allah itu merahsiakan keaiban kita..Andai kita menyebarkan keaiban orang lain..Allah akan membuka segala hijab kita..Sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui tiap rahsia kita..sekalipun disorok disebalik selimut gelap..Manusia itulah yang membinasakan dirinya..Dan bukanlah takdir~

Thursday, May 31, 2012

Sambutan Hari Jururawat 2012 :)

Tarikh : 29 Mei 2012
Masa : 11am-3.30pm
Tempat : Grand Ballroom 1, Tower Regency Hotel Ipoh, Perak
Tema : Merah , Hitam, Putih



see?? cantik x fesyen tudung aku pakai?
mula2 memang xnak pakai la gaya fesyen tudung bawal ala2 urban ni..
tengok tutorial nampak senang je..
tp bila da cuba memang payah la..
tapi budak2 bilik paksa gak aku try n nmpk kelainan sikit pd hari tu..
maklum la sambutan hari jururawat..
aku pakai jugak dgn bantuan roomate aku syamila n shamimi :)


sempat lg posing depan bilik sblm nak g :)

bersama roomate lama > syra, ieyqa n wapa :)
rindu korang ^^

err,, gambar ni xleh crop pulak.. hehe teleng skejap la leher korg ye.. sory ^^
bersama ketua rumah mase kat Taman Manggis >> yg tgh2 tu kak Rohani :)

yg ni sape pulak sebelah aku?? ni la kak mila..
skrg da sem6.. nak abez da bljr..
aku jd rapat ngn akk pon ni sbb dia suka kat senior SAMTAJ..
senior tu rapat jugak ngn aku mase zmn skola dulu..
tapi..... nth la..
akk ni da syak wasangka ngn aku..
akk ni kate aku ade pape ngn dia..
utk pengetahuan akk ye,, saya xde pape hbgn ngn laki tu pon..
kami cuma kawan je.. tq :)

with my bff  ♥  syakirin & syamila :)


new roomate kat Ipoh :)
syakirin, syamila, shamimi ..

male nurse sem 3,4,5 dan 6 :)



sgt2 puas hati ngn makanan nurses day kali ni berbanding thn lepas.. :)
3 kali tambah.. hehe

 
COPYRIGHT @ Segala Yang Tercipta diatas Hak Milik Fatin Izzati Azman